Bedtime Stories

Theresa Nylen, Paz Rojo

De voorstelling Bedtime Stories is geïnspireerd op klassieke sprookjes als Roodkapje, Sneeuwwitje en Goudlokje. Susanne Marx en Martin Butler halen de macabere levenslessen die in deze verhalen verborgen zitten naar boven en tonen deze in drie choreografieën.

Mrs. Smith Quest for Lost Luggage, vrouwenduet,  choreografie Susanne Marx
Duet voor Thérèse Nylen en Paz Rojo. Choreografe Susanne Marx portretteert twee vrouwen, twee generaties en confronteert ons met de conclusies die wij trekken op grond van leeftijd en schoonheid. Met haar dansers onderzoekt Susanne Marx ideeën rond het vrouwzijn, meisjesdromen en de ontwikkeling van vrouwelijkheid. Vertrek punten voor deze choreografie zijn Sneeuwwitje en Roodkapje. Twee sprookjes waarin vrouwen een hoofdrol spelen. Sneeuwwitje, waarin de rivaliteit tussen de heldin en de stiefmoeder – twee onbetwiste schoonheden– centraal staat. Roodkapje, het verhaal van het meisje onderweg naar grootmoeder. Susanne Marx concentreert zich op de bizarre, ambivalente relatie van grootmoeder en kleinkind, waarin de laatste er niet aan twijfelt om bij oma in bed te kruipen, en volgens het verhaal oma vervolgens haar eigen vlees en bloed wil eten.

Bedtime Stories for Bare Back Bear Boys, mannenduet,  choreografie Martin Butler
Het mannenduet van Martin Butler vindt zijn oorsprong in het sprookje van Goudlokje en de drie beren. Martin Butler is gefascineerd door veranderlijke identiteiten binnen een en dezelfde persoon: de jongen in de man, de zachte kant van de stoere bodybuilder en de duistere, beestachtige kant van een heer. De dansers Jesus Barrea en Kenzo Kusuda tonen het verhaal van Teddybear en Daddybear waarin allerlei hedendaagse ‘beren’ een rol vervullen. Martin Butler definieert met hen machogedrag, jongensachtigheid, onschuld, charme en de verschuivende rol van beschermer naar indringer. Een intrigerende zoektocht, waarbij Goudlokje in dit mannenuniversum de grote afwezige lijkt te zijn.

SPEELDATA 2002
15 maart (try out): Löss Theater, Maastricht
27 (try out), 28 (première), 29 en 30 maart: Theater Frascati, Nes, Amsterdam
10 en 11 april: Theater Lantaren/Venster, Rotterdam
23 oktober: Stadsschouwburg Tilburg

AAN DEE PRODUCTIE WERKTEN MEE:
kwartet:
Fairy Without Name
choreografie: Susanne Marx
dans en muziek: Martin Butler

dans: Jesus Barea, Kenzo Kusuda, Thérèse Nylen, Paz Rojo
dramaturgie: Paul Derksen
kostuums: JOFF
decor: Luke Pither:
muziek: Ivo Bol,
uitvoerend producent: Peter van der Hoop
producent: the Liminal Institute
licht: Teuni van der Beek
illustratie: Stephane Manel /Unit CMA

met dank aan: Werkplaats Los Maastricht, Fonds voor de Podiumkunsten, Mama Cash