Banenzwemmers

Banenzwemmers, Synchroonzwemmers, Zeemeerminnen let op !!!

Banenzwemmers is een uniek theatraal danshoorspel, dat speelt in Amsterdamse zwembaden.

Een theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot sportfanaat, met als decor een echt zwembad.

Op de tribune van het zwembad luister je naar het verhaal van de vaste zwemmers die altijd in het bad zijn. Je hoort en ziet alles, ook de dingen en gesprekken in het water die voor ons vaak onopgemerkt blijven. Iedereen volgt immers de eigen routine en snelheid. Al snel zijn de verschillen te zien: de één zwemt snel en concurreert met de ander, een derde doet het voor een betere conditie, en twee zwemmers voor de gezelligheid, weer anderen ontspannen of sporten liever. Langzaam komen de ongeschreven regels van deze choreografie boven water. Rechts-heen en links-terug. Toch ontstaan echter ook snel strubbelingen. Het ogenschijnlijk geordende banenzwemmen komt steeds meer onder druk. Een onverwachte sprong zorgt voor opschudding en verwarring, verrassing en commotie.

Banenzwemmers is een voorstelling van choreografe Susanne Marx met tekst van schrijfster Maxine Palit de Jongh. We vieren het unieke decor van het openbare zwembad, naar aanleiding van interviews met de zwembadgebruikers.

De voorstelling is opgenomen in het programma van het internationale dansfestival Julidans in het Sloterpark Amsterdam.

Samen met een groep enthousiaste zwemmers maken we een kort, aansprekend hoorspel waarin het publiek een choreografie in het water ziet en via een oortje een inkijk in de gedachtes van de zwemmers en het delen van openbare ruimte van het zwembad krijgen.

Sloterparkbad – Springbad De Duik

https://www.facebook.com/watch/?v=1527834793978195