Susanne Marx is choreograaf, dansdocent en onderzoeker. Ze studeerde aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en aan DasArts in Amsterdam. Ze produceert theater en dans, vaak in samenwerking met andere theatermakers en artiesten uit andere disciplines. Ze is docent en onderzoeker aan de Theaterschool Amsterdam en Artez, Arnhem.

Ze bereidt nu twee nieuwe werken voor. De moderne dans flamencovoorstelling STEFFA, die op 4 mei 2022 in première gaat in ITA. En voor Julidans 2022 een dansaudiovoorstelling in stadszwembaden, Banenzwemmers.

In 2019 tot en met 2021 creëerde ze het dansproject Gulliver, een kinderrevolutie in samenwerking met ICK en het Stadstheater ITA van Amsterdam. Basisschoolleerlingen van zes tot negen jaar vormden hun eigen ideale wereld. Ze creëerden bewegingen en teksten van zichzelf als gemachtigde individuen. Dit project startte in 2017 gestart in verschillende theaters in Amsterdam. Ook was een documentaire over totstandkoming van deze voorstelling te zien op het Cinedans filmfestival (Internationaal Dansfilmfestival Amsterdam) en won een prijs tijdens het Dance on Camera Festival van het Lincoln Center in New York.

In 2015 werkte ze als choreograaf bij de Deutsche Oper in de productie Gianni van Martin Butler.

Ze werkt aan een Tryptic voor bewegende koren. Close/d en Grenzgebiete werden succesvol getoond op o.a. Podium Mozaiek, Amsterdam, Dansmakers Amsterdam en het WhyNotFestival in 2015.

In 2014 co-regisseerde hij de Barokopera Perseus en Andromeda en toerde onder meer door Denemarken. op het Operafestival in Aalborg, Denemarken.

In 2011 ging Meisje Loos in première op Julidans (Het internationale Nederlandse Dansfestival) in Amsterdam en toerde voor de tweede keer in 2013.

In 2010 kreeg ze de opdracht van Kosmopolis een danstheaterdocustuk voor kickboksmeisjes, Chicks, Kicks & Glory, dat naast op festivals en theaters te spelen, ook te zien was op kickboksgala’s.

In 2008/2009 maakte ze Geboeid, een dansvoorstelling die in Nederland met veel succes toerde, onder meer in Julidans, Neuköllner Oper in Berlijn en te zien was tijdens de culturele hoofdstad Istanbul.